Ανακοινώσεις

ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Στα θρανία 150.000 εκπαιδευτικοί - Ολόκληρο το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

image.png

Σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται από το υπουργείο Παιδείας προσχέδιο νόμου για γραπτό διαγωνισμό εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου αναμένεται να δοθεί προς δημόσια διαβούλευση από τα τέλη Νοεμβρίου και εξής.

Στη συνέχεια το σχέδιο νόμου για τις γραπτές εξετάσεις των εκπαιδευτικών θα αποσταλεί στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για να καταλήξει αμέσως μετά στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Ο σχετικός νόμος θα φέρει το όνομα “Νέο Σύστημα Προσλήψεων Εκπαιδευτικών“

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι ο γραπτός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών να έχει καταστεί νόμος εντός Δεκμεβρίου ή αρχές Ιανουαρίου 2024.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των οργανικών θέσεων στα σχολεία της χώρας αλλά και τις θέσεις των αναπληρωτών καθηγητών.

Στα θρανία 150.000 εκπαιδευτικοί – Πότε οι γραπτές εξετάσεις

Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών τοποθετείται για τον Απρίλιο ή Μαϊο του 2024

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα κληθούν να πιάσουν έλαχιστη βάση.

Μετά το πέρας της γραπτής δοκιμασίας, το ΑΣΕΠ θα καταρτίσει δύο πίνακες κατάταξης: των επιτυχόντων (δηλαδή όσων έπιασαν τη βάση) και των αποτυχόντων.

Σύμφωνα με τις πηγές του workenter.gr, οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται στο εξής στη βάση των ακόλουθων κριτηρίων:

1) Επίδοση στις γραπτές εξετάσεις

2) Προϋπηρεσία (σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολεία)

3) Επιστημονική κατάρτιση

4) Κοινωνικά κριτήρια

Τα κριτήρια (2), (3) και (4) θα προστίθενται ως προσαύξηση στο βαθμό των γραπτών εξετάσεων των υποψηφίων.

Στα θρανία 150.000 εκπαιδευτικοί – Πότε οι νέες μόνιμες προσλήψεις

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών 2024 θα τοποθετηθούν στα σχολεία τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ θα εκδώσει τα αποτελέσματα με διαδικασίες “επείγοντως”.

Τονίζεται, ότι όσοι καθηγητές υπηρετούν σήμερα σε θέσεις αναπληρωτών θα μπορούν να λάβουν μέρος στον επικείμενο γραπτό διαγωνισμό.

Ειδικά για τους αναπληρωτές εξετάζεται σοβαρά να έχουν αυξημένη πριμοδότηση της προϋπηρεσίας τους.

ΠΗΓΗ

Workenter.gr