Ανακοινώσεις

Διά Βίου Μάθηση: Εργαλεία μοριοδότησης και καριέρας

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
 
 
Στο πλαίσιο διεύρυνσης συνεργασιών, υπηρεσιών και εξειδικευμένων δράσεων, ο πιστοποιημενος φορέας ΔΙΑΣ, εγκαινιάζει σύνολο συμπράξεων, με ΝΠΔΔ, επιστημονικές ενώσεις , εκπαιδευτικούς ομίλους και οργανισμούς.
Εξειδικευμένες μετεκπαιδευσεις σε πεδία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Σεξουαλικής αγωγής Διατροφή και Ψυχική Υγεία, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών ενηλίκων, Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού προσανατολισμού, Ψυχολογίας, Σχολικής Ψυχολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Τουρισμού, Ειδικής Εκπαίδευσης
Οι παραπάνω μετεκπαιδεύσεις αφορούν
Προσλήψεις σε Δημόσια ΙΕΚ/ ΣΔΕ βάσει του νέου νόμου για την μεταλυκειακή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Οι εξειδικευμένες επιμορφώσεις, Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Επιμόρφωση σε θέμα ΣΔΕ, αλλά και Διδακτική Μεθοδολογία( υποχρεωτικές για φιλολογους , αποφοίτους ανθρωπιστικών επιστημών και όχι μόνο).
Ένταξη σε πίνακες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΕΑΕ, Διαπολιτισμικής αγωγής.Οι συγκεκριμένες πιστοποιήσεις οδηγούν σε αμεσότερη πρόσληψη. Οι πίνακες της Διαπολιτισμικής αγωγής είναι ήδη διαμορφωμένοι και θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα Σχολική Ψυχολογία είναι παρεμφερές της ΕΑΕ.
Οι πιστοποιήσεις αναφορικά της υγείας, ψυχικής υγείας διατροφής, αφορούν το σύνολο των πτυχιούχων σε δομές ΑΜΚΕ, ΙΚΕ, ΜΦΗ, ΤΟΜΥ, ΔΟΜΥ, Εκπαίδευση, σχολικού , νοσηλευτή , δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΣΥΔ, αλλά και τριτοβάθμια εκπαίδευση..
Ένταξη σε μητρώο Β ΕΟΠΠΕΠ. Είναι το πρόγραμμα Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων , που αποτελεί υποχρεωτική δέσμευση παρακολούθησής του για συμμετέχοντες που δεν έχουν 150 ώρες διδακτικής εμπειρίας σε ενηλίκους.
Το εξειδικευμένο σεμινάριο "Σύμβουλος Σταδιοδρομίας", οδηγεί σε στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων , κατόπιν εξετάσεων στον ΕΟΠΠΕΠ. Ειναι η πλέον εξειδικευμένη πιστοποίηση και αφορά το σύνολο των στελεχων.
Η μοριοδοτηση όλων των κατηγοριών των επιμορφώσεων αφορούν ΝΠΔΔ,, ΝΠΙΔ, ΔΕΚΟ, ΑΜΚΕ, ΜΚΟ, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, Ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το γραφείο επαγγελματικής συμβουλευτικής και διαχείρισης σταδιοδρομίας του ΚΕΔΙΒΙΜ ΔΙΑΣ, με εξειδικευμένο προσωπικό, ευνοεί την ορθή επιλογή προγραμμάτων, συνδράμοντας συνολικά τον υποψήφιο σε κάθε βήμα ολοκλήρωσης των στόχων του.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ιόνιο, αποτελούν σημαντικές συνεργασίες, που ο συγκεκριμένος φορέα ,έχει αναπτύξει, υλοποιώντας μοριοδοτούμενες επιμορφώσεις, ευρωπαϊκά κοινοτικά / προγράμματα, συμπράξεις με επιστημονικά εργαστήρια, αλλά και ποικίλες ακαδημαϊκές δράσεις. Στόχος η ενίσχυση μοριοδότησης, ο εμπλουτισμός προσόντων των καταρτιζομένων, με σκοπό την πρόσληψη στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, την αρτιότερη διαχείριση μεταπτυχιακών σπουδών, αλλά και την ενίσχυση του βιογραφικού τους ακόμη και για επαγγελματική αγορά της Ευρώπης.
Το τμήμα Συμβουλευτικών Υποστηρικτικών υπηρεσιών , παρέχει τη δυνατότητα, διαμόρφωσης, διαχείρισης και ανάδειξης του portfolio των υποψηφίων,
Επιπροσθέτως, το επόμενο διάστημα ξεκινά η διαδικασια, συστηματικής προετοιμασίας υποψηφίων για τους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ , με σκοπό την προσληψη στον ευρυτερο δημοσιο τομεα.