Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 2021 ΣΕ ΟΑΕΔ, ΔΙΙΕΚ για πτυχιούχους φιλοσοφικής και ανθρωπιστικών επιστημών

iek oaed
Προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων των φιλολόγων σε όλη την Ελλάδα - Πως παίρνετε την αναγκαία μοριοδότηση για τα ΔΙΕΚ και τις ειδικότητες - Τι άλλαξε στο νόμο

Οι προσλήψεις φιλολόγων στα Δημόσια ΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα και στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ είναι μία πραγματικότητα παρότι δεν είναι ευρέως γνωστό! Τα ΔΙΕΚ είναι Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και που προσλαμβάνουν πολλές ειδικότητες κάθε χρόνο για να διδάσκουν μαθήματα!
Μάλιστα οι φιλόλογοι (ιστορικοί, φπψ, αρχαιολόγοι, λαογράφοι, κλασικοί φιλόλογοι, ιστορικοί τέχνης, μουσειολόγοι, κ.ά.) έχουν και πολλές αναθέσεις σε διάφορες ειδικότητες στα ΙΕΚ που σημαίνει πως γίνονται κάθε χρόνο πολλές προσλήψεις!

 Σε αυτό το άρθρο θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσληφθείτε στα ΙΕΚ και τις αλλαγές στις αναγκαίες μοριοδοτήσεις που πρέπει να έχετε και που!

Oι φιλόλογοι μπορούν να αναλαμβάνουν διάφορα μαθήματα σε διάφορες ειδικότητες των ΔΙΕΚ σε όλη την Ελλάδα ως εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες τηρώντας πάντα τη νομοθεσία - πρόκλησης (Αύγουστος 2020) που άλλαξε πολλά πράγματα σε επίπεδο μοριοδοτησης προσλήψεων κλπ.Τι αναφέρει ο νόμος για την πρόσληψη φιλολόγων. Σύμφωνα με τους Οδηγούς Σπουδών των ειδικοτήτων φιλόλογοι προσλαμβάνονται στα ΔΙΕΚ σε πολλά μαθήματα. 

Για να λάβουν μέγιστη μοριοδότηση (2 ΜΟΡΙΑ) σύμφωνα με το άρθρο 6 του νέου νόμου "Κριτήρια επιλογής Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης"  οι εκπαιδευτικοί καλούνται να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία σεμινάριο στο διδακτικό αντικείμενο συνολικής παρακολούθησης 800 ωρών προκειμένου να λάβουν 2 επιπλέον μόρια για την κατάληψη μιας εν δυνάμει θέσης εργασίας ως εκπαιδευτικοί

- 0,25 μόρια ανά 100 ώρες, με μέγιστο αριθμό μορίων 2
- Μοριοδοτείται η παρακολούθηση αποκλειστικά ολοκληρωμένων επιμορφώσεων) (Δεν μοριοδοτούνται επιμορφώσεις διάρκειας μικρότερης των 25 ωρών, καθώς και Ημερίδες, Διημερίδες, Συνέδρια κ.λπ.)Μοριοδότηση των Προσλήψεων με Διδακτική και Μεθοδολογία των Φιλολογικών Μαθημάτων στα ΔΙΕΚ (800 ώρων - 8μήνες)

Το ΚΕΔΙΒΙΜ 2 ΔΙΑΣ, πιστοποιημένος φορέας από τον τον ΕΟΠΠΕΠ με πολύ μεγάλη εμπειρία στην επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια Πανεπιστήμια εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. για ΑΣΕΠ και ΣΔΕ (μέγιστη μοριοδότηση) εγκαινιάζει το εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο 800 ωρών (8 μηνών) όπως ορίζει ο νόμος πάνω στην διδακτική και μεθοδολογία των φιλολογικών μαθημάτων στα ΔΙΕΚΜε το εν λόγω σεμινάριο Φιλολογικά Μαθήματα: Διδακτική και Μεθοδολογία στα ΔΙΕΚ (εφόσον το ολοκληρώσετε)  οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν μόρια για να προσληφθούν στα ΔΙΕΚ και να αναλάβουν μαθήματα στις παρακάτω ειδικότητες:

 Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

- Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
- Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων
- Λογοτεχνική Μετάφραση Κειμένων και Διόρθωση, Επιμέλεια Κειμένων
- Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου - Κινηματογράφου
- Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων
- Ξεναγός σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς-Πολιτιστικούς Χώρους (άτομα με προβλήματα όρασης ή προβλήματα ακοής)
- Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών - πρακτικών (άτομα με προβλήματα όρασης) 

Μαθήματα που μπορούν να αναλάβουν είναι δειγματοληπτικά από Νεώτερη Ιστορία, ελληνική γλώσσα, παιδική λογοτεχνία έως στοιχεία μουσειολογίας και κλασική αρχαιολογία!

Ενημέρωση, εκδηλωση ενδιαφεροντος,  εγγραφές , ΚΕΔΙΒΙΜ 2 ΔΙΑΣ, 2441080083, 79201, 6978183566, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.www.kek-dias.gr

ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 13 ΚΑΡΔΙΤΣΑ | τηλ. 2441079201Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2018 Κ.Ε.Κ ΔΙΑΣ